Van Gogh Kiállítás


A közelmúltban sok kulturális programot kellett mellőznünk, de a nyár elején megnyitott az első interaktív, személygépjárművel is látogatható kiállítás Torontóban. Az Immersive Van Gogh Exhibit egy 35 perces különleges kiállítás, ami a művész életét és műveit mutatja be különböző mozgó képekben. A kiállítás október végéig meghosszabbítva látogatható, kizárólag előzetes időpont foglalással.

Ha egy igazán különleges élményre vágyunk, az Immersive Van Gogh Kiállítás tökéletes választás fiatalok, gyerekek, és idősebbek számára is. A kiállítás a Toronto Star épület aljában látogatható, ami már egy ideje üresen áll, mert ez volt az újság nyomdaterülete. Ezáltal a némileg feledésbe merült üres csarnok tökéletes helyszínt adott egy páratlan művészeti élménynek.

52 projektor vetíti ki a több, mint 16,990 köbméter területre a művész alkotásait, amelyek zenével vannak párosítva. A falak 9 méter magasak, amelyekre a festmények nagyítva vannak kivetítve. Így testközelből szemlélhetjük meg még a legapróbb ecsetvonásokat, a pazar színeket és az aprólékosságot is.

Az Immersive Van Gogh ez első olyan interaktív kiállítás Kanadában, ahol nem csak kivetített művek, hanem mozgóképek és zene is párosul az élményhez. Természetesen ez egy teljesen más élmény, mint elmenni a múzeumba, megnézni a műveket szemtől szemben, esetleg részt venni egy tárlatvezetésen. A szervezők elmondása szerint nem is szeretnének egy hagyományos múzeumi látogatással felérni, hiszen a kettőt nem lehet összehasonlítani. Az interaktív kiállítás egy remek program arra, hogy a gyerekeket is bevezessük a művészetek világába. Több különböző csomagból válogathatnak az érdeklődők, mint például a kézműves csomag, ahol a híres napraforgók megfestésével zárhatjuk a programot.

A szervezők azt remélik, ez a különleges program segít megismertetni és megérteni az impresszionista festőt. A kurátorok szerint Van Gogh évtizedekkel a kora előtt járt, és a számára elérhető eszközökkel próbálta kifejezni mindazt, ami a fejében lejátszódott.

További információt és jegyvásárlási lehetőséget a a hivatalos Immersive Van Gogh weboldalon találhatnak.

Forrás: https://toronto.ctvnews.ca/massive-drive-thru-van-gogh-exhibit-opening-in-toronto-1.4988385