Toronto International Film Festival


Idén 45. alkalommal került megrendezésre a Toronto International Film Festival Toronto belvárosában, a King Streeten. A vírushelyzetre való tekintettel idén azonban rengeteg változás  övezte a fesztivál menetét. A filmművészek, producerek, és színészek idén ősszel csakis virtuálisan vettek részt a fesztiválon, és a filmeket is csak kis létszámban, előre megvásárolt jegyekkel tekinthették meg az érdeklődők a Bell Lightbox mozitzermekben.

A szervezők idén is számtalan film közül választották ki a legjobbakat, hogy azokat megoszthassák a nézőközönséggel. Több producer is részt vett egy online interjún, ahol a filmjükről, az életükről, és más művekről beszélgettek.

A jelenlegi körülmények miatt több új platformon élvezhetőek a kiválasztott filmek. Akik a tradicionális mozivásznas élményre vágynak, azoknak a legjobb választás a TIFF Bell Lightbox mozi és az Isabel Bader Theatre mozi, ahol ötven fős nézőközönség előtt vetítik le a kiválasztott filmeket napi több időpontban is.

A szigorítások miatt kizárólag maszkban, és egymástól külön ülve lehetett részt venni a vetítéseken, és sajnos idén le kellett mondani a popcornról és egyéb nassolnivalókról a film alatt. Akik egy új élményt akartak kipróbálni, azoknak remek választás volt az autósmozi. Ezeknek helyt szolgált az Ontario Place és a CityView Drive-In, ahol az előre megvásárolt jegy jelezte a kiválasztott parkolóhelyet a filmnézéshez. Egy másik alternatíva volt az előre kijelölt pázsit terület, ahol a filmnézők egymástól biztonságos távolságra nézhették a filmeket az Ontario Place West Island Open Air mozijában.

Idén a Toronto International Film Festival a Bellel közös szervezésben megalkotta a Stay at Home Cinema élményt. Az összes film, esemény, és beszélgetés megtekinthető online a Bell Digital Cinema alkalmazáson keresztül. Természetesen minden megvásárolt jegy ára tartalmazza az online beszélgetésekhez való hozzáférést és az egyéb különleges tartalmakat is.

További információért és jegyvásárlásért látogasson el a hivatalos Toronto International Film Festival honlapjára.

Forrás: https://www.seetorontonow.com/annual-events/toronto-international-film-festival/