Téliesítés a házkörül


A tél közeledtével rengeteg tennivaló akad a ház körül. Ahogy jön a hideg idő, és egyre rövidebbek a nappalok, úgy fontos számba venni a téliesítést is. A tél hamarabb érkezik, mint ahogy számítanánk rá, ezért nagyon fontos, hogy minden időben rendezve legyen, és ne érjenek váratlan meglepetések. Emelett nagyon kellemetlen a már fagyos időben kint tevékenykedni és befejezni a teendőket.

A legjobb megoldás a felkészülésre, ha egy listát írunk magunknak, hogy mit kell elintézni az első fagy előtt. Ha szükségünk van segítségre a tél előtt, sok szakember kínál teljeskörű és átfogó munkát a házaknál. Mindenképpen járjuk körbe a házat, és nézzük meg, van e esetleg valami, ami javítást igényel, mint például egy laza vagy nem megfelelően rögzített ereszcsatorna. Ezeknek a kitakarítása is nagyon fontos, a sok lehullott falevél eltömítheti és ezáltal károsíthatja az ereszeket. A tető karbantartása is fontos, nehogy beázzon a tetőszerkezet. Ha van kandalló, hívjunk ki egy kéményseprőt, aki átnézi és kitakarítja a kéményt. Így biztonságos lehet a kandalló használat egész télen. A kertben zárjuk el a kerti csapokat, és vigyük be a slagokat. A kerti csapok letakarása és megóvása is fontos.

A tél előtti hetekben elviszik a bezsákozott kerti hulladékot, így ne feledkezzünk meg azok feltakarításáról és bezsákolásáról. A kerti ülőgarnitúrát tegyük el, vagy ha nem fér be sehova, akkor pakoljuk össze, és takarjuk le. Nézzük meg minden házkörüli lámpa ég e, hiszen már nagyon hamar sötétedik, és kellemetlen a sötétben hazaérkezni és ajtót nyitni, vagy a kocsifeljáróra felállni. Gondoskodjunk az útszóró sóról is, mindig legyen kéznél, ezáltal megelőzhetjük a baleseteket.

Forrás: https://www.thinkinsure.ca/insurance-help-centre/winter-home-maintenance-tips-and-guide.html