Kirándulás


Amikor az ember egy kis nyugalomra vágyik a város zaja után, esetleg a családjával szeretne tölteni egy kellemes délutánt a parkban, a Toronto Islands egy tökéletes választás. A szigetek parkosítottak, rendelkeznek stranddal, és rengeteg látnivalóval is. A három fő sziget, Centre, Ward és Algonquin egybe vannak kötve, így nem kell mindig hajóra szállni, ha át akarunk jutni egyikről a másikra.

A szigetek komppal közelíthetőek meg, és a vírushelyzet miatt limitált számban szállítanak utasokat. Minden nap a város felől reggel 9:30 és éjjel 12:30 között indulnak járatok, és a szigetről a város felé minden nap reggel 5:30-tól este kilencig közlekednek a kompok. Minden hajón csak fele annyi utas tartózkodhat, mint eddig, és csökkentették a járatok sűrűségét is. A hajókon csak maszkban tartózkodhatnak az utasok. A hajókat bárki igénybe veheti kizárólag előre megvásárolt jeggyel.

A három fő sziget mind más különlegességet kínál a látogatók számára. Centre Island az általában legjobban pezsgő sziget, ahol a legtöbb program található. Számos piknikezésre tökéletes hely, park, strandok, sportolási lehetőségek, állatkert, és egy harminc állomásból álló vidámpark is található. A kalandos kedvűek elmehetnek hajókázni a sziget egyes pontján, vagy ha kicsit nyugodtabb közegre vágynak, átsétálhatnak a másik két fő sziget területére. A Ward és az Algonquin szigeten bájos 1920-ban épült házak és Angol kertek találhatóak meg. A Billy Bishop Toronto City repülőtértől nem messze található egy világítótorony és több biciklis útvonal is.

A sziget az év minden évszakában látogatható. Télen a hideg és a csípős szél ellenére közkedvelt terület szánkózásra, korcsolyázásra, és síelésre is egyaránt.

Forrás: https://www.toronto.ca/explore-enjoy/parks-gardens-beaches/toronto-island-park