Karácsonyi vásárok a Covid idején / Advent


Ontario egyik legismertebb és leglátványosabb karácsonyi vására, a Toronto Christmas Market sajnos a jelenlegi vírushelyzet miatt elmarad. Nemrég jelentette be Toronto polgármestere John Tory, hogy a pandémia miatt megkellett hoznia ezt a nehéz döntést. Az eltörlésről közösen egyeztek meg a résztvevő üzletek, szervezők, és a város önkormányzata.

John Tory polgármester elmondása szerint nagyon kár az eseményért, hiszen minden évben több ezer embernek okozott örömöt és villanyozta fel bennük az ünnepi hangulatot. A Historic Distillery Districtben tartott esemény évről évre nőtt, és számos új üzlet gondoskodott a remek hangulatról. Ezen üzletek közé tartozik például az Eva’s Original Chimneycake, ahol ínycsiklandozó és különleges kürtöskalácsokkal várták a látogatókat. Torontó városában több karácsonyi hangulatú étterem és bár is készült az ünnepekre, ám a jelenlegi korlátozások alatt sajnos a benti fogyasztás nem engedélyezett. Ám ezekről a helyekről ételt és italt is rendelhetünk házhoz.

A város azért is döntött így, mert a jelenlegi korlátozások közepette szinte lehetetlen lenne biztonságosan megrendezni a nagyszabású karácsonyi vásárt. A rendezők szerint körülbelül hétszázezer ember látogatja a vásárt a hat hét alatt.

Viszont a látogatóknak egy pillanatig sem kell búslakodniuk, a rendezők egy különleges kárpótlással szeretnének kedveskedni. November második hetében megnyitják a ‘Winter Village’ névre hallgató karácsonyi kisvárost a Distillery Districtben, amely szabadon és ingyenesen látogatható. A legtöbb közkedvelt dekorációt felállítják, mint az óriás karácsonyfa, az égősorok, és a karácsonyi zene is szólni fog.  A város arra kéri a lakosokat és a látogatókat, hogy biztonságosan és tisztelettudóan látogassák meg a Winter Villaget, és tartsák észben a biztonsági előírásokat.

Ezenfelül, itt az Advent, ne felejtsük el az adventi koszorút kitenni, és az első gyertyát meggyújtani vasárnap este. Az Advent jelképezi az utolsó heteket karácsony előtt. Az adventik koszorúk először a 19. században jelent meg az otthonokban. A négy gyertya advent négy hetén felül négy fogalmat is jelképez: hit, remény, öröm, és szeretet. Manapság rengeteg változata van a koszorúknak, ám az eredeti adventi koszorún három lila vagy piros, és egy rózsaszín gyertya van.

Forrás: https://www.blogto.com/radar/2020/09/toronto-christmas-market-cancelled-2020/