Iskolakezdés


Október harmadikán indul újra a Szent Erzsébet torontói magyar iskola. Idén a veszélyhelyzetre való tekintettel online lesz az oktatás, amire a tanárok folyamatosan készülnek. Természetesen idén is várják szeretettel az új és visszatérő diákokat. Azok akik szeretnének beregisztrálni a Szent Erzsébet iskolába, október harmadikáig tehetik. Az iskola hivatalos email címén lehet érdeklődni az iskolakezdésről és a regisztrációról.

Az online oktatás miatt idén nem csak a torontói lakosoknak van lehetősége beregisztrálni a Szent Erzsébet magyar iskolába, hanem Ontarión belül minden érdeklődőnek lehetősége nyílik a csatlakozáshoz. A diákoknak csak egy Ontariói diákigazolvány számmal kell rendelkezniük, más feltétele nincsen a csatlakozásnak.

A távoktatáshoz a diákoknak egy okos telefonra vagy egy laptopra lesz szükségük, ahol becsatlakozhatnak a videó hívásba és részt vehetnek az órán. A hétvégi iskola időtartama körülbelül egy óra, és a kiadott házi feladatok tartama változó lesz. A házi feladatokat a tanárok a szülőkkel fogják emailben megosztani, és onnan lesznek letölthetőek a tartalmak.

Idén a tanév a vírushelyzet miatt sok változáson megy át, és szülői segítségre lesz szüksége a gyerekeknek a feladatok elvégzéséhez. Az iskola vezetősége pozitívan áll hozzá a változásokhoz. Szerencsére a közösség így is össze tud tartani a nehéz időkben, és együtt átvészelni a veszélyhelyzetet. A gyerekeknek így is lesz lehetősége beszélgetni, és barátságokat építeni, igaz, csak a képernyőn keresztül.

A távoktatásra való tekintettel idén a tandíjat is csökkentette az iskola, így az érdeklődő diákok fejenkénti tandíja $125 dollár a tanévre.

A Szent Erzsébet torontói magyar iskola minden tanulni vágyó diákot szeretettel vár az idei tanévre. További részleteket az iskoláról és a kínált programról az iskola hivatalos honlapján találhat. https://szenterzsebetmagyariskola.com