Biztonságos Trick or Treatelés


A járványhelyzetre való tekintettel idén sajnos nem a megszokott módon fog a Halloween este zajlani. Számos óvintézkedést és rendeletet adtak ki idén, hogy megelőzzék a még nagyobb fertőzést. Szerencsére nem tiltott a házról háza járás, ám a hatóságiak óvva intenek a cukorka kéregetéstől Toronto, Ottawa, Peel és York régiókban.

Premier Doug Ford a héten arról nyilatkozott, hogy mindenkinek számot kell vetnie a Halloween ünneplésével kapcsolatban. Főként azok vannak veszélyben, akik apartmant vagy condo komplexben laknak, és tucat számra megfordulhatnak a gyerekek. Minden apartmant épületben élnek idősebbek is, akik méginkább ki vannak téve a vírus veszélyeinek. Akik ilyen helyen élnek, próbáljanak meg egy kihelyezett cukorkás tállal kedveskedni a gyerekeknek, és kerüljék a közvetlen kontaktust nem családtagjaikkal.

Akik a fent említett régiókon kívül élnek is limitálják az idegenekkel való érintkezést. Ajánlott valamilyen csipeszt vagy egyéb eszközt használni, amikor a cukorka osztásról van szó, és a folyamatos maszk viselés is javasolt. Az állam egy poszter kinyomtatását javasolja, amelyet az ajtónkon helyezhetünk el, ezzel jelezve, hogy lehet Trick or Treatelni, emellett a maszk viselését kérni a gyerekektől és a kísérő szülőktől. A poszter letölthető az Ontario Ministry of Health hivatalos oldaláról itt. (https://files.ontario.ca/welcometrickortreaters.jpg) Ha a járvány végett nem szeretnénk részt venni a Trick or Treat hagyományokban, a kormány egy arra szolgáló posztert is készített, amely letölthető itt. (https://files.ontario.ca/sorryseeyounextyear.jpg)

Forrás: https://www.cp24.com/news/ontario-says-no-trick-or-treating-this-halloween-in-covid-19-hotspots-1.5150912